Test:買書看你的性格

如果你買左本新書返黎,你會點對待佢呢?
A. 唔包書
B. 用透明包書膠包書
C. 用花紙包書
D. 用明星海報包書






























































A. 唔包書
~積極樂觀:習慣唔包書o既人天性樂天好動、平易近人。由於你永遠向人展示你o既笑容和活力o既一面,因此會結識到唔少朋友。不過,小心你o既鋒芒過露會招人妒忌,從而俾人陷害你。




B. 用透明包書膠包書
~講求實際:習慣用透明包書膠包書o既人事事講求實際,性格外冷內熱,唔容易表露自己o既真正性格。此外,你鍾意低調,因此好難令人對你留下印象。不過,由於你真誠o既性格,反而結識到唔少知心好友。




C. 用花紙包書
~善良純品:習慣用花紙包書o既人天性純品,又鍾意幫助別人,係人前人後讚賞o既大好人。不過你純品o既特質好有機會會俾人利用,所以,你宜小心交朋友,以免俾人搵著數呃o左你都唔知。




D. 用明星海報包書
~擅於交際:習慣用明星海報包書o既人鍾意高調,時刻打扮入時以吸引別人o既注意。此外,你亦擅長交際,鍾意同各式各類o既人打交道。不過,你切忌自視過高,以免令其他人不滿。

POST byNichole at 11:01

0 Comments: Subscribe This Comments(Atom)

Random Related Topic Refresh Related Topic
Random Related Topic Loading...