Music分享: 吳卓曦&杜文澤&何韻詩 - 捱 [TVB《女王辦公室》主題曲](CD Ver)

CrimsonRain.Com 吳卓曦&杜文澤&何韻詩 - 捱 (TVB《女王辦公室》主題曲)吳卓曦杜文澤和&何韻詩最新合唱歌《》,《》是TVb新劇《女王辦公室》主題曲。TVb新處境劇《女王辦公室》將接檔《畢打自己人》播出。《女王辦公室》主演包括汪明荃、杜汶澤何韻詩吳卓羲和陳山聰等。

TVB《女王辦公室》故事大綱:

雷小鳳(汪明荃飾)是公司CEO蘇大同(張國強飾)的秘書,是公司秘書群阿頭,小鳳對公司大小事務都一一定下規定,加上她深知眾人弱點,懂得在不越權的情況下令眾人臣服其下,令公司上下皆對她又驚又怕,儼如一個女王辦公室。有日,公司將有新經理上任,小鳳在招聘期間,遇上單身爸爸施拾壹(杜文澤飾),盡管拾壹不符合小鳳心目中當一名秘書的要求,不過新任經理仍一意弧行,決定聘請拾壹任其私人秘書,而這個與小鳳作對的新任經理,正是與小鳳多年沒有聯絡的女兒繆惜之(何韻詩飾)。


曲:鄧智偉、陳詩慧
詞:陳詩慧
編:Fergus Chow
監:鄧智偉
唱:吳卓曦,杜文澤 ,何韻詩

歌詞:

吳:
朝九晚十做到人都散
吞聲忍氣為咗兩餐
搵嗰雞碎咁多 仲話要減 要減

杜:
我老細 係個女人
鬧人唔係人咁品
打工仔 講起都傷心 唯有忍 我忍

詩:
激氣 好激氣
家陣嘅後生仔會激奀你
個個掛住發夢 個心都飛咗去約個friend 唱K

男:
其實不甘乜都係咁點我做
無奈跟咗呢個上司好恐怖
捱得到應該等到終於一天睇返我面色 就好

合:
其實打工仔記住食腦識~做
凡事都識得睇嚇面色有前途
捱到老細睇起我開始升呢等於我嚟緊 越攀 越高

POST byNichole at 11:31

1 Comments: Subscribe This Comments(Atom)

Stephy said... 1/27/2010 11:49:00 AM

測試文檔:http://www.multiupload.com/Y5YG7ZDWBB

Random Related Topic Refresh Related Topic
Random Related Topic Loading...